Alkoholrelaterad könsdiskriminering

Hur kommer det sig att man automatisk blir bjuden på cider om man är tjej? Man blir inte ens tillfrågad om man hellre vill ha öl eller vin.

Var hemma hos en något äldre herre som vi inte ska nämna vid namn (mestadels för att jag inte minns vad han hette..) i fredags kväll. Det sitter ett gäng människor vid ett par bord utomhus. Överallt på borden står det tomma ölburkar och några som troligtvis inte är så tomma.
Jag sitter på huk för att hälsa på deras hund då jag hör någon säga "Det är klart jag bjuder flickorna på varsin cider". Varpå jag reser mig upp för att mötas av en utsträckt hand som praktiskt taget trycker upp den jävla cidern i ansiktet på mig.

Mummel.

Det var uppskattningsvis 10 personer närvarande och det stod en (EN!) burk cider på bordet bland överdrivet många ölburkar. Varför i helvete blir man inte erbjuden en av de cirka 2 miljarder öl de hade? Ser jag ut som en cider-människa?

Nej för all del. Låt de muskulösa männen dricka sin manliga öl. Jag kan ju klara mig med en liten gullig cider med blommor på. (Ärligt, det var blommor på den.) Om det inte vore för min policy om att aldrig tacka nej till alkohol så skulle jag bett dem dra åt helvete med sin blommiga cider.

Andra (tredje?) stället man stannade på innan man anlände till Kalmar fick man iaf öl. Länge leve jämlikheten. Iofs så blev jag inte tillfrågad där heller, om jag ville ha öl eller cider. Bara för att frågan inte ställdes så känner jag nästan för att gnälla om att jag hade velat ha cider. Men bara nästan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0