Narnia

Funderade på en sak precis..
När Susan, Edmund, Peter och Caspian bugar inför Aslan så säger han: "Rise, kings and queens of Narnia."
Vem av killarna är det han kallar för en queen? För enligt mig så finns där iaf en drottning och tre kungar, eftersom Lucy står bredvid Aslan och hon bugar definitivt inte, så det kan ju inte vara henne han säger till att resa sig. Jaja, Caspian har väl rätt att leva hur han vill.. ©

Hellboy 2: The Golden Army

Fösrta filmen om Hellboy var inget att ha. Inte för att jag kommer ihåg vad den handlade om, men jag minns bestämmt att jag sa att jag inte tänkte se den igen.

Nu är uppföljaren här: The Golden Army. Fastän första filmen var skit och uppföljare i allmänhet är en dålig idé så kände jag mig tvungen att se den. Och det är något som jag inte kommer ångra.

En gång för länge sedan levde alla varelser tillsammans på Jorden. Men krig bröt ut för att den giriga människorasen ville ha hela Jorden för sig själva. Alver, troll och jättar dödades. Trollens  mästersmed erbjöd alvernas kung Balor att han skulle bygga dom en armé. En gyllene armé av 70 gånger 70 soldater som lyder under den som den av kungligt blod som bär den gyllene kronan. Armén byggdes och dom slaktade människorna som kom i deras väg. Nu ångrade sig kungen och utlyste vapenvila. Människorna och de magiska varelserna delade upp världen, människorna levde i städerna och dom andra i skogarna. Kronan delades i tre delar och en av dom gavs till människorna. Men prins Nuada litade inte på människorna. Han gav sig av med löftet att han ska återvända när hans folk behöver honom som mest.

I dagens samhälle har människan länge förstört alla delar av Jorden som hon har rört, och världens hetaste onde alvprins är nu tillbaka för att göra kronan hel och ännu en gång sända den gyllene armén efter människorna.
Det är nu upp till BPRD (Buere of Paranormal Research and Defense) med Hellboy, Abe och Liz i spetsen att stoppa honom. Men borde inte dom vara på hans sida egentligen? Om det blir krig mellan människorna och de magiska varelserna, vart står då djävulens son? Hos dom som föraktar och fruktar honom eller hos dom där han skulle bli behandlad som Lucifers arvtagare, som den kung han egentligen borde vara?

Hellboy är en fullspäckad actionfilm med inslag av science fiction och fantasy. Men där finns också drama och romantik. Hellboy och Liz har problem i sin relation och Abe faller handlöst för den onde prinsens syster, Nuala. En film med något för alla, rekommenderas varmt.

Made of Honor

Filmdags idag igen!
Såg Made of Honor med Patrick Dempsey från Greys Anatomy i huvudrollen.
I grund och botten är detta egentligen en förutsägbar romantiskt komedi, en "må bra"-film som alla andra, fast med en stor skillnad. Den har som sagt var Patrick Dempsey i huvudrollen. Den typiska romantiska komedin handlar alltid om en tjej/kvinna som inte inser eller inte vågar berätta hur mycket hon älskar Mr. X. Made of Honor berättas ur en mans perspektiv.

Tom (Dempsey) har haft många kvinnor i sitt liv, och han har många underliga regler för hur han umgås med dom. Till exempel alldrig samma kvinna mer än en gång i veckan, ingen kontakt med familj, minns 24 h innan han ringer dom. Den enda konstanta kvinnliga närvaron i hans liv är hans bästa vän Hannah (Michelle Monaghan). Dom spenderar alltid söndagarna tillsammans, men inte förrän Hannah reser till Skottland i sex veckor inser Tom hur mycket han älskar henne och att han inte vill leva utan henne. När hon återvänder till Amerika är han redo att berätta det för henne. Men då komemr hon med nyheten att hon ska gifta sig med en skottsk hertig och flytta till andra sidan Atlanten. Eftersom Tom är Hannahs bästa vän så blir han direkt utsedd till "maid of honor." Men hur ska han kunna hjälpa henne med hennes bröllop när allt han vill är att hon ska finnas kvar i hans liv? Han bestämmer sig för att bli den bästa brudtärnan någonsin för att sedan kunna förstöra bröllopet från insidan och sno åt sig bruden själv.

En väldigt förutsägbar, men ändå något fängslande komedi. Bra skådespelare och otroligt vackra vyer från Skottland. Kan vara värtd att se om man är in the mood för en lite ovanlig, men endå originel romantisk komedi.


Falsk marknadsföring

Fick precis ett konstigt infall att jag var tvungen att lukta på té-påsen till mitt té som jag ska fixa sen. Forest Fruit Tea kallar dom det. Och vad är det för frukter i det då, undrar man ju givetvis. Tar mig en titt på den lilla bilden föreställande en hög med bär som ligger nere i hörnet på påsen. Och vad ser jag? Vinbär. I vilken skog växer det vinbär om jag får fråga? Det har jag då aldrig varit med om.
Vidare kan man skymta en jordgubbe i bakgrunden. Jag undrar i vilken skog det finns jordgubbsmarker.
Garden Fruit Tea borde det heta om dom ska envisas med att heta något mer än bara Fruit Tea.

Hänt extra

Jag har placerat min blogg i Mönsterås på bloggkartan.se

Going blonde

The return of Blondie.
Införskaffade mig blonderingsfärg idag, så får vi väl se om det blir av att färga det nån gång innan veckan är slut.
Känns som att jag har haft mörkt hår i en hel evighet nu. Har haft flera olika sorters brunt och nu sist svart.
Var egentligen meningen att jag skulle blondera mig när jag färgade håret svart. Vet inte vad som hände. Jag åkte till Kalmar och gick in i affären med inställningen att jag skulle ha blonderingsmedel, för nu var det verkligen dags för ljust hår igen. Länge sen sist. Men vad händer när man når fram till hyllan? Blicken dras direkt till en förpackning som är så långt bort ifrån blond man kan komma. Antar att jag helt enkelt är svart som person, man kanske skulle ta och bli gothare direkt. Get it over with så att säga.♣

Givande disskussionJag tror att denna bild talar för sig själv.

Satanister utan koll

Ibland blir jag bara så trött på folk.
Man borde ju ta reda på fakta innan man stoltserar med en symbol.
Dagens så kallade "satanister" (tvivlar stark på att dom verkligen tror på satan, men endå..) brukar använda sig av ett inverterat ("upp&ner-vänt") kors.
Jag antar att dom tror att detta betyder att dom tror tvärtemot vad kyrkan gör.
Puckon.
Inte för att jag är kristen, men endå..
Det inverterade korset är ju för helvete ett Petrus-kors, era jävla idioter!!
En symbol som länge har använts inom katolicismen, enligt mig den värsta formen av kristendom. (Möjligen rivaliserad av Pingströrelsen.) För övrigt så bars korsen förr i tiden oftast upp och ner för att det skulle vara rättvänt när bäraren såg det.
Man kan ju inte bära en kristen symbol och påstå att man är emot kyrkan. Borde man då inte istället låta bli att bära kors för att visa detta?
Eller så kan ju dom efterblivna stackarna använda sig av pentragram. En symbol som den kontroversiella Church of Satan har snott åt sig från de gamla gudinnedyrkarna.  Precis som med korset så tror dom att om pentagrammet vänds upp och ner så att det har en spets rakt neråt och två uppåt som ska symbolisera horn, så står den plötsligt för motsatsen igen. Alltså istället för en kvinna så dyrkar man nu en man. (Och vem fan säger att djävulen är en man, men det ska vi inte prata om nu..)
För övrigt så är en fristående femuddig stjärna inte ett pentagram, inte heller om den är i en cirkel. Ett riktigt pentagram ska vara inskriven i en pentagon, dvs fem raka streck mellan stjärnans spetsar.
Pentagrammets fem uddar står för de fem elementen inom gudinnedyrkan, jord, vatten, eld, luft och ande.
Det har alltså egentligen inte heller något med satan att göra, men det är väl för helvete iaf närmare än att använda sig av en kristen symbol.

För att illustrera hur dumma i huvet alla okristna med upp och nervända kors är, tänkte jag visa en bild på påven "What´s his name" den andre. (Johannes?) Hmm.. som sagt var, jag är inte kristen.

Bojkotta OS

Jag vill bojkotta OS.
Inte för att jag tycker att Kina har konstiga politiska åsikter.
Inte för att Peking är så otroligt förorenat.
Utan helt enkelt för att den äckliga sporten är överallt, den smyger sig in i tv och radio när man minnst anar det.
Fast egentligen inte, för under dom här veckorna anar jag jämt att sporten kommer uppenbara sig på ett eller annat vis så fort jag slår på radion eller TVn.
Sporten smyger sig alltså in när man mest anar det. Alltså kommer det i alla fall inte som någon shock.
Känns endå tråkigt att man ska behöva lyssna på någon som skriker "Oj, oj, oj, det är ett nytt världsrekord!" fyra ggr varje natt.
Bojkott av OS alltså, starting now.
Det enda jag hädanefter ska ha med OS att göra är när Conan O´Brien gör narr av det på Late Night, eller i mitt fall, Early Morning.
Hm, jag undrar om man kunde be dom att byta namn. Dom måste ju faktiskt visa respekt för sina tittare.
I´d better look in to it.

Förvirrad

Vet inte varför jag kom att tänka på det här just idag.
Men en gång för länge sen (nej, detta är inte en saga, jag lovar..) så skulle jag skicka ett vykort till en släkting som fyllde år. Min bror fick syn på det och trodde att det skulle skickas till en annan person. Dessa två förväxlade personers namn är väldigt lika, enda skillnaden är att den ena har ett "-dahl" på slutet.
Låt mig illustrera med ett exempel så att alla förstår.
Om den som kortet inte skulle till hette Sven Svensson så hette den andra (eller egentligen den första eftersom det var honom jag började berätta om först) Sven Svenssondahl. Vilket inte är ett trovärdigt namn. Jag vill därmed inte på något vis försöka säga att personer vid namn Sven Svenssondahl inte är trovärdiga, nej, jag är säker på att det går att lita på dom.
Eller jaa, säker är jag ju inte.. Det är väl ungefär lika stor risk för att dom skulle ljuga som för att vem som helst skulle det, skulle jag tro.
Men i alla fall.
Sven Svenssondahl alltså.
Hur kommer det sig att man i Sverige alltid använder namnet Sven när man ska ge exempel på en person? Alla utomlands tror säkert att detta är det vanligaste namnet här. Vilket självklart inte stämmer.
Jag har en svag känsla i mitt bakhuvud som säger mig att Sveriges vanligaste pojknamn faktiskt är Erik. Och Sveriges vanligaste efternamn är Johansson. Alltså borde den här berättelsen handla om Erik Johansson. (Erik Johansson är för övrigt en mer trovärdig person än Sven Svenssondahl.)
Erik Johanssondahl och Erik Johansson alltså.
Men egentligen, varför ska man alltid använda sig av pojknamn när man ger exempel för något? När man ska stava ut förkortningar eller vara utropare på Bingolotto.
Låt oss börja om från början i resonemanget.
Sveriges vanligaste flicknamn är Maria. Detta påverkar på inget sätt vanligheten (förekomsten?) av Johansson som efternamn.
Vid närmare inspektion så är det ju till och med så att Maria är mycket vanligare än Erik, dock inte bland pojkar. Borde man inte då automatiskt använda sig av Maria istället?
Kanske inte, eftersom båda personerna det handlar om i detta fall är män. Fast i och för sig är den ena "lagd åt andra hållet" (om ni vet vad jag menar) och den andra brukar vika upp ärmarna på sin T-shirt och önska att han hade linne på sig.
(Här ska tydlig påpekas att jag inte har den minsta aning om varför han viker upp ärmarna på sin T-shirt, det finns en väldigt stor sannolikhet för att han inte önskar att han hade linne på sig. Eller så gör han det. Nåt av dom är det.)
I alla fall.
Maria Johanssondahl alltså.
Jag har glömt vad jag ville säga med den här berättelsen..

I brist på annat.

Haver designat mig ett nytt rum idag..


Conan är min idol.

"År 2000 kommer luften i Peking vara så förorenad att läkare kommer rekommendera blivande mammor att röka under graviditeten för att skydda barnet:"

Haha, såg på Conan i morse (som vanligt). Vet inte vad jag ska skratta mest åt. Deras underliga spådommar om framtiden eller det faktum att dom inte har döpt om inslaget även att år 2000 både kommit och gått..

"In the year 2000 God will smoke mariujana for the first time, realize that his name spelled backwards is dog, and laugh his ass of for one million years."

Obotlig nörd.

Sitter här i min egen värld och äter mackor och dricker té medan jag lyssnar på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.
Har kommit fram till att jag egentligen är en liten nörd, inners inne.
Och faktiskt längst ute också.
Har alla HPböckerna på både svenska och engelska, har läst dom alla ett antal ggr. Nu ska jag till råga på allt lyssna igenom dom också..
Lägg sedan till det min fascination för Stargate, Star Trek, Battlestar Galactica, Doctor Who osv.
Nörd.
Häromdagen var jag hemma hos min moster och hennes man i stan. Vet inte hur det kom sig, men vi började iaf prata om min morbror som bor i Stockholm.
Varpå jag nämnde att varje gång han är nere på besök så  berättar han att han bor på gångavstånd från Västerlånggatan, bara för att reta mig.
Min mosters man undrar självklart varför detta skulle reta mig.
Svaret är enkelt.
Science Fiction-Bokhandeln.
Tänk att bo på gångavstånd från en av de tre SF-bokhandlarna i Sverige.
När jag avslöjar detta ser han på mig med ett frånvarande uttryck i ansiktet, varpå han frågar:
"Ska du någonsin växa upp?"
Även detta svar är enkelt.
Nej.
Never.
Mogen, nej. Nörd, ja.

Tired..

Sitter här vid 3 på natten och dricker grönt jasmin-té i min Salvador Dali-mugg som jag inhandlade i Spanien.
Har ännu inte fått min lunar att fungera som jag vill, och det hela slutade med att alla mina ändringar försvann.
Bättre lycka nästa gång.
Ska om en halvtimme eller så dra mig iväg till arbetet.
Inser redan nu att jag komemr spendera morgondagen med att vara allmänt trött och frånvarande.
Har inte kunnat sova någonting inatt över huvudtaget.
Jag är nu relativt säker på att det är på grund av mitt té-drickande.
But what to do?
Jag kan ju inte sluta drick té, för då skulle jag ju somna på jobbet..
Jaja..
Sova är för mesar, som jag brukar säga.
Ska ta en clementin.
Om någon undrade.

Störd i huvet..

Känns som det har gått flera år sedan jag sist brydde mig det minsta om min Lunar.
Förut idag när jag inte hade nått bättre för mig...
(Och det vill inte säga lite..)
..bestämde jag mig för att göra om min Lunarpres lite.
Varpå jag slavade och ansträngde mig till det yttersta i åtminstone 5 minuter.
Sedan när jag skulle spara mina ändringar kommer det fram ett litet störande meddelande.

"Det gick inte att spara just nu. Prova igen om en stund"

WTF?
Tänkte först att det gör ju inget, jag kan spara sen. Varpå jag lägger ner den sidan så länge.
Skitsidan har inte funkat på hela dagen.
Jag vet med mig att jag aldrig kommer orka anstränga mig för att få den lika bra igen om jag bara stänger ner det nu..
Mummel..
När man för en gångs skull anstränger mig så kan det väl iaf fungera..

Bättre sent än aldrig..

Var kattvakt åt min brors ena kisse när han var på Gotland under två veckor.
Han kom hem därifrån i måndags. Samma kväll var han här och hälsade på, utan att ta med sig katten hem.
Flera gånger nu i veckan har han varit här, men utan att ta med sig honopm hem.
Man börjar ju undra..
Fundera på om han verkligen vill  ha sin kisse..
Först idag, nästan en hel vecka senare, kommer han förbi för att hämta hem sin kisse.
Som vanligt kommer alla mina katter+hans kisse för att hälsa på honom när han kommer in genom dörren.
Min bror böjer sig ner för att lyfta upp sin kisse, varpå kissen vänder tvärt och springer tillbaka in i vardagsrummet.
Hahaha..
Han ville inte åka hem.
Det ultimata beviset på att katter trivs bra här.
Hoppas jag iaf..Gaah..!!!

Blir galen på detta snart!!
Vill inte göra som jag vill!!
Tog ett år eller så att få in min egendesignade header.
Sedan ska man då ändra sin profilbild, men nej nej, det vill han inte.
Har lagt in en ny bild 17 ggr men han vägrar visa den.
(Ni som känner mig vet att jag har en tendens att överdriva)
Stryk ska han ha.
Gör som jag vill.
NU!!

Störande..

Mummel..
Ibland stör jag mig på reklamen som är överallt på internet.
Visst kan jag förstå att en del sajter måste ha reklam för att kunna vara gratis för användarna.
I´m all for it, så att säga, för inte tänker jag betala för att ha en blogg eller bilddagbok eller whatever..
Det jag stör mig på idag gäller just bilddagboken.
Varje gång när man loggar in så ser man ett par tre reklamannonser.
Så länge det handlar om nått skit som jag inte skulle kunna bry mig mindre om så får dom gärna vara där.
Så länge det gäller ridutrustning eller prenumerationer eller whatever.
Men vad är det dom har börjat med nu?
Vad är det man blir tvingad att se varenda dag när man loggar in?

Res till Egypten
Sol, bad och unika upplevelser.
Boka din resa online idag!

Mummel..
Ska man behöva se det varje dag?
Känns som om bilddagboken försöker reta mig.
Håna mig för att jag just nu varken har tid eller pengar för att åka utomlands..
Deprimerande.
Varje gång man loggar in blir man på dåligt humör, vilket gör att jag måste kolla igenom mina bilder från när jag var i Egypten för att bli på bättre humör...

Koffeinöverkänslig

Jag har länge påstått att jag kan klara mig utan koffein i form av kaffe. I ärlighetens namn, det smakar skit och gör mig så aktiv att ingen kan stå ut med mig. Ibland när jag måste hålla mig vaken under en längre tid (vilket kan bli länge eftersom jag vanligtvis går upp 3 på morgonen..) så kan jag sträcka mig till att dricka energidryck. En dag skulle jag och en kompis iväg under en lördag. Jag hade varit uppe sen tre och skulle nu vara trevlig hela dagen och en stor del av natten (enligt min uppfattning). Hällde i mig tre burkar energidryck, mer än nog för att sedan inte kunna somna.. Men det värsta va att säkerhetsvakterna på stället vi skulle till inte ville släppa in mig eftersom jag hade min energidryck med mig, och den var oöppnad!! Min kompis däremot släppte dom in med en öppnad vattenflaska utan att så mycket som titta på henne. Där i kunde det ju funnits vad som hellst, for crying out load!! Disskriminering..
Iaf.
Det jag försökte komma fram till var att jag nu har börjat drick té. Grönt té, närmare bestämmt, eftersom jag har fått för mig att det på något sätt ska vara mer hälsosamt. Min första tanke var att i té ska det väl endå inte finnas tillräckligt mycket koffein för att göra mig sömnlös, men ack så fel jag hade..
Jag kan tydligen inte dricka té på kvällen.
Snacka om att vara överkänslig
.

En hög siameser.


Mina underbara små glädjespridare har tagit en paus i sitt busande och sussar nu sött tillsammans.♥♥

HATA!!

Mummel.. Jag haver allvarliga problem..
För en tid sedan var jag på Kaliberfestvalen i Mariestad. Inget fel med den, Takida o Within Temptation o några fler.. Mycket folk, trevlig atmosfär..♥
För att ta mig dit hyrde jag in en polare som chaufför, men hon kände inte för att köra fram och tillbaka samma dag, så vi bokade rum på ett vandrarhem i Skövde.
Och där började mina problem.
Toalett och dusch fanns på rummet, och det tyckte vi väl va bra..
Då iaf.
Mummel..
Fy för vandrarhems-duschar..
Jag haver blivit smittad med en ohygglig sjukdom, en oerhörd infektion, ett utslag utan like..
Slutet närmar sig, tiden är inne etc. etc.
Jag har fått en fotvårta.
Usch..
Har inhandlat läkemedel och ska behandla min stackars fot under dom kommande veckorna, om det inte hjälper blir det väl amputation..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0


"Vattenkranar
det är bra saker.
För när man inte
vill ha mer vatten,
då kan man vrida av.
Men med dig, Zara,
vete fan hur vi ska göra.."