Myten om träningskläder på Arbetsförmedlingen.

Sitter här i träningskläder innan kl 12 och lyssnar på Michael Jacksons "Black or White". Det är inte utan att jag känner mig otroligt motsägelsefull.

Har varit på Arbetsförmedlingen och blivit tilldelad en s.k. "jobbcoach". Hur kommer det sig att de alltid ska ge mig tider på förmiddagen? Ser jag ut som om att jag skulle vilja vara vid medvetande så här tidigt? Hade bara ett kort samtal med min jobbcoach, låt oss kalla honom "Dennis". (För det är ju så han heter..) Nu ska jag tydligen tillbaka och prata med honom imorgon kl 10.

Och what's the deal with the träningskläder anyway? (Jag läser "Journey to the center of the Earth, har blivit skadad av hur Jules Verne då och då smyger in danska/isländska ord lite här och där i den engelska texten.) Iaf. Träningskläder. Finns det någon sorts oskriven regel om att man måste komma till Arbetsförmedlingen iförd träningskläder? Jag råkade ha mina på mig av någon underlig anledning, (Läs som "för att jag inte har plockat in de rentvättade kläderna i garderoben") men jag var inte ensam. Det kryllade av folk i träningskläder. De var överallt. Ok, de var iaf minst 2 st till. Möjligen fler., jag tittade inte så noga.

Brace yourselves, för nu ska Zara komma med sin otroligt logiska och extremt genomtänkta förklaring.

Alltså, vf har man träningskläder på Arbetsförmedlingen? Det är helt enkelt för att alla som ser en ska tro att man gör något om dagarna när man är arbetslös. Man vill ge ett intryck av att man har ett aktivt liv trots brist på arbete. Man ska gärna vara lite ruffsig i håret också, så man kan fejka att man var ute och joggade precis innan man klev in genom dörren. Gärna stretcha lite medans man väntar på sin tur.. Överdriver jag nu? Mycket möjligt, men klockan är inte ens 12 än och jag har varit vaken i mer än 2 timmar. But there you have it, the truth about the träningskläder.

(Och så menar jag givetvis att min slutsats gäller alla utom mig.. Jag råkar bara tycka att de här kläderna är bekväma..)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0