Bulgarien, Dag 7.

14 sep, 2009, måndag.

Idag ringde väckarklockan (Läs: "mobilen") alldeles för tidigt. Detta vanhelgande av normalt semesterbeteende berodde på att vi skulle ta bussen ner till Burgas. "Shoppingresa" kallade dom det. Har aldrig sett så många tråkiga affären på samma ställe i mitt liv.

Resan gjordes tillsammans med vår bulgariska lokalguide Peter. Som vanan är så informerade han oss under bussresans gång om diverse saker om Bulgarien som man hade hört minns 3 gånger förut. Väl framme i Burgas så tog han med oss till 2 museer, det arkeologiska och det etnologiska. Tog väl ungefär 10 minuter vardera att gå igenom, I am not impressed. Var även inne i en katedral. (Jag skulle säga kyrka.)

Sedan fick vi då tid till att shoppa. Jomenvisst. jag lyckades inte ens köpa ett par skor, och det är rätt talande för kvaliten på butikerna i mitt fall. Vi lyckades inte ens äta lunch eftersom de inte hade menyer på engelska. Illa.

När vi kom tillbaka hem igen så kompenserade vi för dagens brist på shopping genom att storhandla sprit och choklad souvenirer. (Vin räknas som souvenir i min värld.)


*****

Har precis druckit mitt livs bästa Cuba Libre. Nästans så det vore värt att åka tillbaka hit bara för den. Bar & Restaurang Las Palmas säger jag bara, poolen nu.

*****

Haha, hann inte mer än hoppa i och simma till andra sidan av poolen förrän det kom en vakt och tyckte att vi skulle avlägsna oss och återkomma imorgon. Man får tydligen inte bada så här sent. Jag undrar vad klockan är.


Dagens citat:


Vår bulgariska lokalguide Peter:
"Here you can see it's the end of summer. The grass, it is yellow. In Sweden, as far as I know, the grass is green the year around."

(Det har jag fan inte märkt, men gräset är ju alltid grönare på andra sidan. Lr vad det nu är de brukar säga.)

Random kille på gatan som trodde han kunde svenska:
"Tjena mittbena, varsågod!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0